mobilier-terasa

Daca tocmai te-ai mutat la o casa cu gradina sau daca vrei sa iti renovezi casa si nu stii ce fel de mobilier de terasa sa cumperi, ia in considerare sfaturile din randurile de mai jos.

Selecteaza mobilierul care se potriveste cel mai bine stilului tau si care iti ofera comoditatea si confortul dorit. Nu in ultimul rand, ar fi bine sa alegi un mobilier pentru terasa care este usor de curatat. Cele mai populare materiale de mobilier de exterior in acest caz sunt aluminiul, plasticul, lemnul de tec, rachita si fierul forjat.

Esti inca nehotarat in legatura cu tipul de mobilier de terasa pe care sa il cumperi? Poate ar trebui sa iei decizia bazandu-te pe materialul care este cel mai usor de curatat. Ar putea fi ciudat sa te gandesti la curatare inainte de a face o achizitie, dar daca iei in considerare acest aspect, ai putea fi mai castigat in final.

Mobilierul de plastic pentru terasa este usor de curatat cu ajutorul unui furtun cu presiune mare si cu anumiti detergenti si agenti de albire. Rachita necesita mai multa grija pentru a-si pastra stilul si materialul in stare intacta. Aluminiul se poate oxida si uza, dar cu un ulei de protectie special, acesta se poate pastra in stare perfecta pentru terasa ta timp de mai multi ani.

Piesele grele si mai rigide de mobilier pentru terasa sunt realizate, de cele mai multe ori, din lemn de tec sau din fier forjat. Ambele tipuri de materiale ofera un aspect placut si elegant pentru gradina ta, dar  vin cu probleme suplimentare de curatare. Tecul dezvolta o nuanta gri odata cu trecerea timpului, cu exceptia cazului in care este curatat in mod regulat cu uleiuri speciale pentru protejarea culorii originale a lemnului. Pe de alta parte, fierul forjat poate rugini daca este lasat in ploaie si, din acest motiv, are nevoie de o ingrijire adecvata cu detergenti care sa elimine si sa previna formarea de rugina. Ambele materiale, daca sunt ingrijite in mod corespunzator, pot sa reziste zeci de ani de zile.

Acestea sunt doar cateva dintre consideratiile implicate in selectarea decorului pentru terasa ta. Dincolo de usurinta de utilizare, ia in seama modalitatea de curatare, stilul si valoarea mobilierului ales. Mobila de terasa poate fi la fel de eleganta ca si restul casei tale. Nu o subestima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *