mobilier gradina

Lemnul de cires brazilian si de tec sunt materiale de mobilier iubite de multi oameni, datorita durabilitatii si designului clasic. Acestea sunt utilizate pentru pardoseala de interior, pentru scari, pentru constructia de canoe si, in special, pentru mobilier gradina, deoarece sunt foarte rezistente la precipitatii, la temperaturi extreme si sunt foarte dure.

Daca inca nu te-ai hotarat care dintre cele doua tipuri de lemn sunt potrivite pentru tine, citeste randurile de mai jos pentru a afla care sunt calitatile si defectele lemnului de cires brazilian si de tec.

Ce trebuie sa stii despre lemnul de tec:

Caracteristica principala a tecului este puterea, acesta fiind, de altfel, motivul pentru care tecul este unul dintre cele mai bune tipuri de lemn pentru mobila de gradina, mai ales pentru sezlonguri, mese, scaune si banci. Tecul provine din tari precum Myanmar, Indonezia, Filipine si Thailanda si este utilizat ca materie prima pentru elemente ce necesita forta si rezistenta la intemperii. Tecul are un continut ridicat de ulei, fiind astfel excelent pentru orice conditie meteo.

In afara de faptul ca este rezistent la precipitatii si temperaturi extreme, tecul este, de asemenea, un lemn ce nu necesita o intretinere vasta. Mentinerea acestuia prin utilizarea de materiale izolatoare sau, pur si simplu, prin curatare cu apa si sapun de cateva ori pe an, este de ajuns.

Una dintre principalele diferente dintre lemnul de tec si lemnul de cires brazilian este flexibilitatea. Tecul este mult mai flexibil decat ciresul brazilian, asadar daca planuiesti sa iti modifici mobila pe parcursul anilor, mai bine opteaza pentru un mobilier din lemn de tec. Din pacate, lemnul de tec este mai scump, asadar va trebui sa platesti mai mult pentru acesta decat pentru lemnul de cires brazilian.

Ce trebuie sa stii despre lemnul de cires brazilian:

De asemenea, cunoscut sub numele de Jatopa, lemnul de cires brazilian este un alt material rezistent la umiditate, bine-cunoscut pentru faptul ca este utilizat pentru fabricarea de podele, dulapuri, usi, mobila de gradina si alte tipuri de elemente din lemn ce necesita duritate. La fel ca si tecul, lemnul de cires brazilian este frumos si durabil, si ambele au capacitatea de a rezista la cele mai rele conditii meteorologice.

Avand umbre de rosu / rosu-brun si maro profund (uneori chiar de negru), ciresul brazilian este un substitut faimos pentru tec. Densitatea foarte mare a acestui tip de lemn ar putea fi, insa, un dezavantaj. Lemnul de cires brazilian ar putea fi destul de dificil de taiat si ar putea provoca tocirea sculelor folosite in taiere. Ciresul brazilian este de aproximativ 230% mai dens decat tecul.

O diferenta intre lemnul de cires si lemnul de tec este schimbarea de culoare ce are loc in timp. Ciresul brazilian devine mai intunecat daca este expus cateva luni la soare si se inchide tot mai mult la culoare in timp. Tecul se schimba intr-un maro cenusiu odata ce este expus la aer liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *