Miscarea este extrem de importanta si de regula, cea mai la indemana forma de miscare este alergarea. Daca ai cateva kilograme in plus, este suficient sa iei pe tine un trening xxl barbati si sa te apuci de alergat.

Pana sa faci asta insa, trebuie sa ai un trening de buna calitate si un plan cat mai bine pus la punct de alergare.

Cum alegi corect treningul?

In general nu este greu sa alegi un trening barbati marimi mari. Este important sa tii cont de urmatoarele reguli:

  • Materialul din care este confectionat. Poti alege poliester, bumbac sau diverse combinatii. Materialul trebuie sa fie cat mai elastic, in asa fel incat sa iti permita sa iti misti membrele cu usurinta. Daca te gandesti sa alergi pe timp de toamna sau de iarna, asigura-te ca este si suficient de calduros. Cele mai bune recomandari sunt cele de treninguri din materiale sintetice care permita inlaturarea transpiratiei de pe corp.
  • Marimea. Treningul nu trebuie sa fie nici foarte larg nici foarte strans pe corp. Practic, este esential sa permita o miscare cat mai naturala. Desi poti comanda treninguri online, este recomandat sa mergi sa probezi inainte sa faci o comanda ferma, deoarece multe imagini arata intr-un fel, iar produsul pe care il reprezinta este cu totul diferit.
  • Sportul pe care il practici. Poate ca nu vrei sa alergi, ci sa pedalezi sau sa practici alt sport. In ciclism, spre exemplu, este de evitat un pantalon larg deoarece te poate incurca la pedalat.
  •  Producator. Multi ar spune ca nu conteaza asa de mult cine produce haina. De fapt, conteaza destul de mult, in conditiile in care un brand mare si cunoscut investeste bani in studiu si poate sa produca haine extrem de confortabile si de eficiente.

Pe langa trening este bine sa tii cont si de alegerea accesoriilor. La alergat vei avea nevoie si de o pereche de adidasi de foarte buna calitate, de ciorapi, prosoape, bandane si protectii. Desi alergatul este un sport relativ simplu, acesta poate sa duca cu usurinta la accidentari. Tocmai de aceea, siguranta trebuie sa aiba foarte multe de spus atunci cand iti alegi echipamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *