afacere-online
afacere-online

Este la moda sa ai o afacere online. Aproape orice business vechi își încearcă norocul in noul mediu si aproape orice business nou se focuseaza in exclusivitate pe online. Daca in urma cu 10 ani treburile erau simple: iti faceai un site de buna calitate si asteptai vizitele, clientii si banii, astazi totul este mult mai complex. Concurenta din prezent este mult mai mare decat cea din trecut iar rezultatele sunt ceva mai scumpe. Este adevarat ca mediul online este inca destul de ieftin in comparatie cu mediul business fizic, insa trebuie sa iti dai interesul pentru a obtine rezultate pe bani putini.

Ce trebuie sa ai in vedere?

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este un studiu de piata cat mai bun. Practic, este esential sa stii unde te situezi in momentul in care incepi afacerea, sa stii care sunt potentialii tai clienti si care sunt concurentii. Un studiu bine facut iti poate da un avant urias si este de ajutor pe tot parcursul afacerii. Dupa ce ai studiul, trebuie sa iti construiesti un site. Bazat pe publicul tinta si pe lipsurile pe care le are concurenta, site-ul trebuie sa fie simplu si sa aduca informatii sau produse de calitate. Exista zeci de firme care creaza site-uri cu preturi incepand cu 200 de lei si ajungand la 20 000 de euro. Este esential sa ai o persoana de incredere care sa stie ce sa ceara de la site si care sa poata negocia in locul tau, asaa, evident, daca nu stii tu bine ce ai de facut.

Odata ce ai site-ul treaba este inca la inceput. Exista cateva elemente esentiale de care ai nevoie:

• Un continut frecvent si de buna calitate. Toata lumea apreciaza calitatea si toata lumea apreciaza continutul frecvent, inclusiv motoarele de cautare, asadar, nu trebuie sa iti lipseasca;

• Promovare SEO. Atunci cand vorbim despre promovare SEO vorbim despre totalitatea actiunilor pe care le vei face pentru a fi cat mai sus in cautarile Google. Este bine sa te orientezi spre o firma care sa iti ofere rezultate si care sa aiba un istoric cat mai bogat in domeniu.

• Buget. Da! Din pacate, pentru a face bani in online trebuie sa cheltuiesti bani. Astfel, este esential sa ai un buget destul de solid, pe care sa il cheltuiesti luna de luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *